Ptejse.cz - Logo Máš otázku? Ptej se! Znáš odpověď? Odpověz!

Položení otázky

Nenašli jste odpověď? Zeptejte se!

znaků zbývá

Přihlášení

  Zapoměl(a) jsi login nebo heslo?
Login:
Heslo:
Pamatovat si přihlašovací údaje
Přihlásit pomocí facebooku  

TOP 10 uživatelé

50232
28697
26094
24536
24105
22212
20313
19152
15944
12565

Více



RSS kanály       rss

Sleduj nové otazky

Sleduj náš blog

Add to Google

Přidej na Seznam

Avatar
Level 1

rizoto školních jídelen

Ahoj, hledám recept na rizoto školních jídelen. Vždycky mě moc chutnalo a bylo charakteristické tím, že jakoby ty jednotlivá zrnka byla tak trochu slepena, jakoby tam byla nějaká "omáčka" nebo co já vím... víte někdo co myslím? Poraďte... jak toho docílím? Když dělám rizoto sám tak mám vždycky zrnka oddělená a jakoby se sype a já chci aby z toho byla taková trochu větší kaše... a vrozvaření rýže to asi jenom nebude. :) Děkuji



Uživatel doplnil otázku:


30. června 2009, 13:15:23

Někde jsem na tohle rizoto viděl dokonce recept, ale nevím kde, ale určitě to existuje a není to jen o rozvaření rýže! :)



Odesláno uživatelem hopslik
Do kategorie Jídla a pokrmy 29. června 2009, 20:54:58

(hodnocení celkem: 3 | počet: 1 x | tvé hodnocení: ) Hodnotit další >>

 
Pro vložení odpovědi se musíš přihlásit a nebo zaregistrovat zde.



Přihlásit pomocí facebooku
             

 

Odpovědi (3), počet zhlédnutí 3620

Avatar
Level 1

Ta tzv.omáčka vznikne tak,že se na cibulce opeče maso (drůbeží,vepřevé apod.)potom přidám zeleninu,krátce podusím v tom výpeku a do všeho spolu s nakájeným masem vysypu uvařenou rýži a promíchám.Nahuru posypu nastrouhaným sýrem.

 

palo 29. července 2009, 9:00:41
Ohodnoť Pozitivni (0) Negativní (0)

komentáře
 
Avatar
Level 7

Take se domnivam, ze ke spravne konsistenci staci ryzi poradne rozvarit. Pak se slepi :) Osobne mi rizoto ze skolni jidelny nijak zvlast nechutnalo :D

 

qwertz 30. června 2009, 13:08:05
Ohodnoť Pozitivni (0) Negativní (0)

komentáře
 
Avatar
Level 6

Nejjednodušší recept jak dosáhnout obdobné konzistence je následující. Rýži vařte trochu déle než je doporučeno, před vařením neproplachujte, jako náplň stačí použít vepřovou konzervu ve vlastní šťávě. Už to není co bývaly, ale o to teď jde. Rozkrájejte obsah konzervy na menší kousky, na pánvičce rozpustit, přidat hrášek a vysypat do ještě horké rýže a důkladně rozmíchat. Pak jen stačí dle chuti doplnit ochucovadla.

 

Uživatel doplnil odpověď:


30. července 2009, 22:29:47

Na pánvičce před vložením masa nechte dostatečně zesklovatět cibuli nakrájenou na malé kousky tak aby ještě nezačala zlátnout.

 

mirek24 29. června 2009, 22:26:29
Ohodnoť Pozitivni (0) Negativní (0)

komentáře
 


Poslední tři otázky v kategorii Jídla a pokrmy

kdo mi snědl večeři?

(odeslaná do kategorie Jídla a pokrmy 21. srpna 2014, 19:39:06 | počet odpovědí: 2)


Lze použít do MÍŠA ŘEZŮ namísto kakaa ČOKOLÁDU V PRÁŠKU (nápoj)?

(odeslaná do kategorie Jídla a pokrmy 7. května 2012, 22:11:39 | počet odpovědí: 3)


přírodní likvidace molů moučných

(odeslaná do kategorie Jídla a pokrmy 17. září 2011, 11:51:38 | počet odpovědí: 1)