Ptejse.cz - Logo Máš otázku? Ptej se! Znáš odpověď? Odpověz!

Položení otázky

Nenašli jste odpověď? Zeptejte se!

znaků zbývá

Přihlášení

  Zapoměl(a) jsi login nebo heslo?
Login:
Heslo:
Pamatovat si přihlašovací údaje
Přihlásit pomocí facebooku  

TOP 10 uživatelé

50232
28697
26094
24536
24105
22653
20313
19152
15944
12565

Více



RSS kanály       rss

Sleduj nové otazky

Sleduj náš blog

Add to Google

Přidej na Seznam

Odpověd na otázku: Co udělat když při zavařování nezhoustla malinová marmeláda a je polotekutá?Díky Dagmuna


Odesláno uživatelem Dagmuna
Do kategorie Vaření 2. srpna 2008, 14:22:16

Avatar
Level 4

použily jste málo pektinu, což je hlavní složka "zahušťovadel co se prodávají v každé sámošce". Někdy to jen rosolovatí déle a vyplatí se počkat.

Pokud to nezačne houstnout, tak jsou jen 2 řešení:
1) přidat přípravek s pektinem a zavařit znova. Tím ale znovy snížíte obsah vytamínů a jiných cenných látek.
2) používat jen tam kde to navadí. Například si koupit býlý jogurt a tam to vadit nebude. Při reklamě na extra velké ovoce se budete jen smát, s domácí marmeládou v pravém jogutu se to srovnávat nedá. PS: jogurt s 0% tuku se vyrobit nedá, jedině jeho umělě zahuštěná atrapa.

 

jdobry 4. srpna 2008, 13:53:36
Ohodnoť Pozitivni (0) Negativní (0)