Nejlepší odpověď:
 Level 7 | Švestky opereme a odstopkujeme, předvařujeme v sítu 3 - 5 minut ve vodě 80 až 85˚C teplé, poté je rychle ochladíme ve studené vodě a plníme do sklenic. Zaléváme nálevem, který připravíme rozpuštěním 350 gramů cukru v 1 litru vody. Sklenice o objemu 1 litr sterilujeme 20 minut při 80°C, sklenice o objemu 0,5 litru sterilujeme 16 minut při 85 °C
http://www.chovatelka.cz/chovatelka/clanek/157--svestky---zavarovani-svestek.html
Nebo:
Použité suroviny:
80 g krystalového cukru | 2,5 dl vody | 2 hřebíčky | citrónová kůra a šťáva | kousek celé skořice | 600g švestek | 2 lžíce rumu
Cukr s vodou uvedeme do varu, přidáme hřebíček, citrónovou kůru, kousek celé skořice a chvíli povaříme. Švestky omyjeme, rozpůlíme, vypeckujeme a vhodíme do vařícího roztoku. Chvíli povaříme, odstavíme a přikryté necháme vychladnout. Do vychladlého kompotu přikapeme citrónovou šťávu a přilejeme rum.
http://www.chytrazena.cz/vareni/zavarovani/-59928.html
Nebo:
Švestkový kompot
I. Půlené švestky natlačíme do sklenic a prosypeme 6 dkg cukru (na litrovou sklenici). Sterilujeme při mírném varu 5-7 minut.
II. Přidáme pouze 2 lžičky vody a také sterilujeme.
http://julak.licanet.cz/kucharka/index.php?d=1&v=&k=4&r=134 |
| qwertz 7. srpna 2008, 10:22:36 Ohodnoť (0) (0) | |
|
|
Odpovědi (1), počet zhlédnutí 4289
Poslední tři otázky v kategorii
Vaření
Kde sehnat kvalitní vybavení na vaření?(odeslaná do kategorie Vaření 14. října 2019, 20:21:54 | počet odpovědí: 4)
poradíte, prosím, ohledně nádobí?(odeslaná do kategorie Vaření 28. ledna 2018, 23:11:19 | počet odpovědí: 0)
Jaký je rozdíl mezi pánví s keramickým a s mramorovým povrchem?(odeslaná do kategorie Vaření 15. prosince 2016, 17:51:22 | počet odpovědí: 0)