Ptejse.cz - Logo Máš otázku? Ptej se! Znáš odpověď? Odpověz!

Položení otázky

Nenašli jste odpověď? Zeptejte se!

znaků zbývá

Přihlášení

  Zapoměl(a) jsi login nebo heslo?
Login:
Heslo:
Pamatovat si přihlašovací údaje
Přihlásit pomocí facebooku  

TOP 10 uživatelé

50232
28697
26094
24536
24105
22212
20313
19152
15944
12565

Více



RSS kanály       rss

Sleduj nové otazky

Sleduj náš blog

Add to Google

Přidej na Seznam

Avatar
Level 4

máte nějaký svůj trik na krájení rýže?

jediné co jsem zkoušel a nijak extra to nepomohlo, bylo namočit nůž do studené vody a tak počkat chvilinku mezi "smotnutím" rýže do nori a samotným krájením

doplňující otázka: co je pro vás těžší? smotnout ukázkově brko nebo zabalit rejži do nori?



Uživatel doplnil otázku:


17. ledna 2009, 14:50:29

jde o krájení rýže vařené na způsob sushi (rýže utvoří kompaktní hmotu a pokud je správně uvařená, tak při otočení nádoby s rýží dnem nahoru nevypadne ani zrnko, rýže se lepí na vše s čím přijde do styku), pro přípravu sushi se pak balí do čtverců mořské řasy nori a právě o krájení těchto rýžových válečků mi jde

je jasné, že v Japonsku je na to extra nůž, ale bojím se že nebude nejlevnější a já se zatím neplánuji živit přípravou sushi ale přesto bych si občas nějaké zkusil doma udělat



Odesláno uživatelem あきら
Do kategorie Vaření 14. ledna 2009, 21:11:10

(hodnocení celkem: 3 | počet: 1 x | tvé hodnocení: ) Hodnotit další >>

 
Pro vložení odpovědi se musíš přihlásit a nebo zaregistrovat zde.



Přihlásit pomocí facebooku
             

Nejlepší odpověď:

Avatar
Level 6

Jde to docela dobře pomocí nože s jemnou zoubkovitostí čepele (dobrý i na krájení rajčat), dále musí být nůž patřičně ostrý a při krájení zabalené rýže je potřeba ho pokaždém řezu navlhčit ve studené vodě, protože rýže se intenzivně lepí na nástroje. Pro fajnšmekry jsou keramické nože problémem pro někoho je cena. Já používám tenounký kovový zoubkový, sada 3 ks stála do 100,-

 

mirek24 18. ledna 2009, 17:09:06
Ohodnoť Pozitivni (1) Negativní (0)

 

 

Odpovědi (4), počet zhlédnutí 1893

Avatar
Level 6

Ona se krájí ryže? To jako znamená? Je to jako aby jsi neměl velká "sousta" rýže do pusy? A já jsi vždycky mslel že je rýže malinká! To mě maminka teda pěkně připravila do života... :-D !

 

Maverik 14. ledna 2009, 21:49:17
Ohodnoť Pozitivni (0) Negativní (0)

komentáře
 
Avatar
Level 7

Tak to Ti asi moc nepomůžu. Japonská není zrovna moje parketa. Asi bych taky sáhla po namočeném noži, ale nic lepšího mě nenapadá.
Snad se tu objeví zkušenější kuchtík.

 

Uživatel doplnil odpověď:


15. ledna 2009, 23:05:02

Zkus třeba zkontaktovat tuto dámu, jistě bude mít bohaté zkušenosti a ráda poradí: http://navolnenoze.cz/prezentace/bara-nesporova/

 

15. ledna 2009, 23:20:22

Apropos, ještě jsem nozodpověděla Tvou doplňující otázku. Na první pohled to vypadá jednoduše, ale těžké je pro mne obojí,vyzkoušela jsem jídla mnoha kuchyní, ale japonskou zatím ne. ...A valstně je to pro mne i nereálné. Víš proč? ;)

 

17. ledna 2009, 21:53:19

Japonské nože jsou skutečně dost drahé. Nejlevnější stojí kolem 600,- Kč, ale vzhledem k tomu, že se v japonské kuchyni skutečně moc nevyznám, tak nevím, který z nich je určený na krájení rýže. Koukni třeba sem: http://www.koridor.cz/inshop/japonske-noze/ , ale nevím, jak je to s kvalitou atd...

 

Hebrey 14. ledna 2009, 21:40:03
Ohodnoť Pozitivni (0) Negativní (0)

komentáře
 
Avatar
Level 6

A nemyslíš, že by to mohlo být třeba nožem? Zkusit použít jiný nůž, ale nejsem kuchař...

 

Houmr 15. ledna 2009, 17:32:44
Ohodnoť Pozitivni (0) Negativní (1)

komentáře
 


Poslední tři otázky v kategorii Vaření

Jaký je rozdíl mezi pánví s keramickým a s mramorovým povrchem?

(odeslaná do kategorie Vaření 15. prosince 2016, 17:51:22 | počet odpovědí: 0)


Jaký je rozdíl mezi pánví s keramickým a s mramorovým povrchem?

(odeslaná do kategorie Vaření 15. prosince 2016, 17:50:29 | počet odpovědí: 0)


Jaký je rozdíl mezi pánví s keramickým a s mramorovým povrchem?

(odeslaná do kategorie Vaření 15. prosince 2016, 17:50:13 | počet odpovědí: 0)