Ptejse.cz - Logo Máš otázku? Ptej se! Znáš odpověď? Odpověz!

Položení otázky

Nenašli jste odpověď? Zeptejte se!

znaků zbývá

Přihlášení

  Zapoměl(a) jsi login nebo heslo?
Login:
Heslo:
Pamatovat si přihlašovací údaje
Přihlásit pomocí facebooku  

TOP 10 uživatelé

50232
28697
26094
24536
24105
22212
20313
19152
15944
12565

Více



RSS kanály       rss

Sleduj nové otazky

Sleduj náš blog

Add to Google

Přidej na Seznam

Avatar
Level 1

jak na sekanou aby byla celistvá tak jak od řezníka



Odesláno uživatelem golias
Do kategorie Recepty 11. října 2008, 15:08:38

(hodnocení celkem: 0 | počet: 0 x | tvé hodnocení: ) Hodnotit další >>

 
Pro vložení odpovědi se musíš přihlásit a nebo zaregistrovat zde.



Přihlásit pomocí facebooku
             

 

Odpovědi (6), počet zhlédnutí 4085

Avatar
Level 1

Můj recept na sekanou:
250gr vepřového bůčku, 250gr hovězího masa předního, 1-2 vejce, majoránka, podle chuti pepř, sůl, utřený česnek, 4 navlhčené a vymačkané starší rohlíky, případně strouhanka na zahuštění.

 

Málče 26. února 2010, 15:13:39
Ohodnoť Pozitivni (0) Negativní (0)

komentáře
 
Avatar
Level 6

Já bych domácí sekanou jako od řezníka nechtěl, dělal jsem brigádu v masokombinátu před několika lety a nechtějte vědět, co tam všechno přijde nejen aby to drželo.

 

mirek24 22. dubna 2009, 20:48:08
Ohodnoť Pozitivni (0) Negativní (0)

komentáře
 
Avatar
Level 1

Mlátit,mlátit,mlátit s ní od stůl,aby se vymlátil vzduch a bezpečně se nerozpadne.

 

rebelka 26. prosince 2008, 16:29:04
Ohodnoť Pozitivni (0) Negativní (0)

komentáře
 
Avatar
Level 2

Z mé zkušenosti je nejdůležitější přidat cca 3 lžičky solamylu rozpuštěné v 1 dl mléka + 2 měkké sýry na 1 kg masa, to ostatní je dle chuti každého, např. recept dole.

 

bonais 14. prosince 2008, 21:44:44
Ohodnoť Pozitivni (0) Negativní (0)

komentáře
 
Avatar
Level 3

No, to když chceš dělat sekanou, aby sis přivstal, nebo ne, Gollumeku ????

 

Emilini 28. listopadu 2008, 14:44:00
Ohodnoť Pozitivni (0) Negativní (0)

komentáře
 
Avatar
Level 7

například tento recept:
Ingredience:
350g, hovězí maso přední nebo kližka
20g, sůl - lépe solící směs Praganda /rychlosůl/
2dcl, vody
100g, strouhanka
1,5,dcl mléka
1 vejce
400g, vepřové maso /bůček, plecko, ořez,/
1 cibule
3 stroužky česneku
35g mouka polohrubá
1g pepř mletý
1q kmín mletý
1q paprika sladká
1q majoránka
50g slanina nakrájená na kostičky

Příprava:
Hovězí maso nakrájíme na kostky a prosolíme Pragandou, samostatně umeleme.
Mícháme v hnětači za postupného přilévání vody až do vytvoření husté lepivé kaše/prátu/.
Prát promícháme se strouhankou rozmíchanou v mléce, přidáme vejce.
Vepřové maso semeleme s cibulí, česnekem a přidáme do hnětače, dále mouku a koření.
Dobře promícháme, nakonec vmícháme slaninu.
Ze směsi vytvoříme 1 - 2 šišky a pečeme 1,5 - 2 hodiny při 220 stupních do zlatova. Podléváme vodou a poléváme vypečenou šťávou.
Krájíme po vychladnutí.

Lepší sekanou jsem nikdy nejedl.

Doporučená příloha:
Cokoliv

čerpáno z: http://www.labuznik.com/recipe.php?ID=19987

 

Gollumek.88 11. října 2008, 15:55:17
Ohodnoť Pozitivni (0) Negativní (0)

komentáře
 


Poslední tři otázky v kategorii Recepty

recept na domácí šunku?

(odeslaná do kategorie Recepty 15. března 2017, 14:06:30 | počet odpovědí: 0)


Jak zhubnout?

(odeslaná do kategorie Recepty 20. října 2013, 1:45:11 | počet odpovědí: 2)


Potřeboval bych recepty,nebo tip, pro domácí konventomat.Ďekuji menhyr

(odeslaná do kategorie Recepty 15. září 2012, 11:45:11 | počet odpovědí: 1)